Door wie wordt de sintma-run gerund?

De run wordt gerund door vrijwilligers. De enige betaalde krachten in het geheel zijn de coördinatoren van het Vrijetijdsbureau

De ordonnansen zijn ver voor aanvang van een run al bezig met het verkennen van de route. Men moet mimimaal de route 5x hebben gereden en ook nog een verplichte cursus als verkeersregelaar volgen. Voor de ordonnansen is dit allemaal eigen tijd en eigen kosten.

Twee motoragenten zorgen ervoor dat alles tijdens het rijden zo veilig mogelijk verloopt. Ook zij doen dit vrijwillig.

Uiteraard geen run zonder zijspancombinatie. De zijspanners komen uit alle delen van Nederland. Zij nemen vrijwillig deel aan de run op eigen kosten.

Daarnaast zijn er nog vrijwilligers bezig de dag eraan vooraf. Lunchpakketjes maken, slaapruimtes inrichten, enveloppen klaar voor de zijspanners enz.

Vrijdagavond staan er vrijwilligers achter de bar en bij de muntjes, daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de zijspancombinaties veilig onder dak kunnen staan tijdens de eerste overnachting.

Op de dag van de run zijn er vrijwilligers die helpen met het koppelen van de cliënten met de zijspanner. En zorgen voor een overdracht als het nodig is.

Er zijn vrijwilligers die rijden op de busjes. Zo gaat er een busje mee met reservecliënten om het zo maar uit te drukken, een busje met rolstoelen, rolators en tillift. Een busje met ANWB kennis en gereedschap. En ten slotte gaat er ook nog een bezemwagen mee.

Indien nodig gaat er een verpleegkundige mee afhankelijk van de cliënten die er mee gaan. Verder gaan er nog vrijwilligers mee van het videoteam om alles vast te leggen zodat we na de sintma-run ook nog even na kunnen genieten.

Vervolgens zijn er dan nog 4 vrijwilligers die de kinderen van de zijspanners opvangen en die dag hen begeleiden. De kinderen krijgen gelegenheid om te zwemmen in het zwembad van Sintmaheerdt en in de gymzaal is een luchtkussen aanwezig. Daarnaast wordt er vaak nog een speurtocht georganiseerd.

Wanneer de run van start gaat heeft ieder zo zijn of haar eigen taken die goed doorbesproken zijn vooraf. Iedereen neemt toch deel aan het verkeer en dat moet zo veilig mogelijk. De ordonnansen hebben hun taken verdeeld. Twee zijn aangewezen voor de tankstops. Twee voor eventuele uitvallers om ze in eerste instantie weer op weg te helpen en vervolgens weer bij de stoet aan te laten sluiten als dit mogelijk is.

Een ordonnans blijft helemaal voorop rijden en wijst de plekken waar men de wegen af moet zetten. Deze ordonnans houdt ook contact met de politiemotoren die voorop rijden. De ordonnansen zijn verplicht minimaal 4X de route vooraf te hebben gereden. ( zie uitnodigingsbrief ordonnansen)

 

De sintma-run heeft zijn eigen houseband Fruitcake-Party.  Zij zorgen dat werkelijk iedereen op de dansvloer komt te staan in de loop van de zaterdagavond.