In plaats van een sintma-run een sintma – RITJE

 

Zaterdag 25 september mochten eindelijk weer de deelnemers ( met een verstandelijke beperking ) van De Zijlen de beleving meemaken van het rijden in een  “bakkie “ van een zijspan.

Dit keer niet een hele dag op pad maar een ritje in de omgeving van Nienoord in Leek.  De deelnemers kwamen in tijdsblokken met de touringcar van ZINN ( waar ook rolstoelers in kunnen ) naar het ” Landgoed Boerderij Oosterheerdt”.   Deze prachtige locatie leende zich uitstekend voor nog meer vermaak. Zo was de jeugdbrandweer van het Westerkwartier actief met demonstraties., er was muziek van Gre  , je kon lekkere pannenkoeken eten , je eigen sintma–run tasje maken en er waren demonstraties schapen drijven.

Echter waar het allemaal om ging waren de 8 zijspancombinaties die veelal van ver naar het Noorden kwamen om uiteindelijk 7 ritjes te rijden . Elk ritje met een andere deelnemer. Dit was even bikkelen om telkens weer een deelnemers in en uit de  “bakkies “ te halen plus het rijden van al die ritjes. Bewondering voor de zijspanners  alom .

Iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag met dank aan alle vrijwilligers. De deelnemers hebben intens genoten van het sintma –run RITJE .

 

 

(foto gemaakt door Jan Oosterhof)